Vásárlási feltételek: ÁSZF

euroforint


Belépés | Akcióink
Főoldal »
   

Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!

A Brother élen jár az új irányok meghatározásában

Ha a jövőben csak egyszer is szeretne nagyobbat nyomtatni vagy másolni, akkor vegyen A3-as multifunkciós készüléket az A4-es helyett, mert megéri!

A Brother minőségi termékein mindig érezhető volt, az a rendkívüli fejlesztői munka, ami a japán céget az élvonalba emelte. A Brother a trendek meghatározásában is régóta vezető szerepet tölt be, ezt érzékelni lehetett az év elején megrendezett CeBIT 2009 kiállításon is. Az új trendek szerint a felhasználói elvárásoknak és fejlesztői irányoknak megfelelően az új lézernyomtató családoknál már a legkisebb nyomtatók is képesek automatikusan két oldalra nyomtatni, minden új hálózatos nyomtató alkalmas a vezeték nélküli kommunikációra, a faxok kézi beszélői pedig már mindenhol drótnélküliek.

Ennél is forradalmibb változás azonban, hogy a tintás nyomtatócsaládban hamarosan az A3-as méret lesz az etalon, és emellett már tetten érhettük az egységárcsökkentésre irányuló fejlesztéseket is. Ennek szellemében olyan új többfunkciós modellekkel jelentkezett a piacon a Brother, ahol egy-egy funkciót a kedvezőbb ár érdekében kisebb hatékonyságura változtattak. Megjelent például egy olyan gép, ami nyomtatni A3-as méretben, másolni azonban csak A4-es méretben képes, vagy olyan, amely kétoldalasan nyomtat, de a szkennere már nem duplex, vagyis ha 2 oldalas dokumentumot 2 oldalasra szeretnénk fénymásolni, akkor a másolandót bizony nekünk kell kézzel megfordítanunk. Mindezek alapján két üzenet körvonalazódik, de mindkettő a végfelhasználók pénztárcáját kíméli! Az egyik a méretek praktikus növelését célozza meg, vagyis a fejlesztők és gyártók szeretnék elérni, hogy mindenki hozzájuthasson az A3-as méretben dolgozó eszközökhöz, méghozzá a lehető legolcsóbban. A másik cél, hogy minden multifunkciós eszköz legalább nyomtatni tudjon a lap mindkét oldalára, vagyis takarékoskodjunk a papírral!

Ha viszont valaki a hasznosság, vagyis az A/3-as méretben nyomtatás és a költségtakarékosság, vagyis a kétoldalas nyomtatás mellett a minőséget is fontosnak tartja, annak a minőségi felszereltséggel rendelkező A/3-as méretben nyomtató, szkennelő, fénymásoló és faxoló Brother multifunkciós készülékeket ajánlja Kaproncai Tamás, a Brother termékek magyarországi vezető disztribútora, a Digitáltechnika kereskedelmi vezetője.

- Sokan idegenkednek egy A/3-as multifunkciós készülékektől, mert nem érzik át igazán az előnyeit és attól tartanak, hogy nagyon drága lesz a készülék, és annak fenntartása is. Milyen érvekkel tudja meggyőzni a kétkedőket?
- Érvek helyett inkább beszéljenek a kézzelfogható tények! Az A/3-as multifunkciós készülékek összehasonlíthatatlanul többet tudnak korábbi, A/4-es társaiknál. Nem csak nyomtatnak, de faxolnak, másolnak és szkennelnek is A3-as méretben. Ez roppant hasznos lehet a cégek többsége számára, de egy tervező iroda, vagy grafikai munkákkal foglalkozó cég esetében különösen értékes. Mindezt úgy, hogy az A/3-as méretet teljes egészében ki lehet használni, az új készülékek ugyanis nem nyomtatnak fehér margót.

- Mi a helyzet akkor, ha mégis a hagyományos méretben szeretnénk nyomtatni?
- Akkor az A/4-es méretet választjuk. A készülékekben két külön flexibilis papírtálca teszi lehetővé az A3 és A4 méretben történő nyomtatás közti váltást. Így nem kell újratölteni a papírt ha az A3 és az A4 méretek között váltunk nyomtatáskor. A fejlettebb modellek már 50 lapos automatikus dokumentum adagolóval is rendelkeznek, így lehetővé teszik egymás után több dokumentum faxolását és másolását egy gombnyomással.

- Sokan attól tartanak, hogy az A/3-as készülékek túl nagy helyet igényelnek az irodában.
- Tévednek. Az új multifunkciós készülékek hosszúsága és mélysége is alig 3 centiméterrel nagyobb, mint a korábbi irodai készülékeké. Cserébe viszont maximális kényelmet, fejlett technológiát és a már említett szegély nélküli, A3 méretben történő nyomtatás kapjuk. Mindenki döntse el, hogy ekkora „helyveszteség” megér-e ekkora luxust! Ezekkel a kompakt, A3-as méretet is kezelő, multifunkciós, tintasugaras készülékkel a Brother az innovatív irodai termékek gyártásának sorozatát folytatja. Mindössze egyetlen kompakt, stílusos és gyors készülékkel nyomtathatunk, faxolhatunk, másolhatunk és szkennelhetünk A/3-as méretben. Ráadásul gazdaságosan, hiszen csak egyféle kellékanyag használatára lesz szükségünk, így egyben a környezetünket is védjük. A nyomtatás minősége professzionális, mégis elég a korábbi hat helyett négy tintapatron. A készülék mono, vagyis fekete nyomtatóként még akkor is tovább működnek korlátozott ideig, ha a színes patronok már kiürültek! Használatuk pedig kimondottan egyszerű: a fényképek szerkesztését, a fax-üzenetek megtekintését, vagy PDF-be szkennelését 3.3 coll méretű színes LCD-kijelző segíti. Ráadásul mindezt magas szinten támogatott hálózati munka mellett, mert a legtöbb Brother multifunkciós készülék már nem csak beépített vezetékes, de ugyanakkor vezeték nélküli hálózattal is működik.

- Igaz, hogy az A/3-as készülékek fenntartása drágább?
- Éppen ellenkezőleg, takarékosabb, mint az A/4-es modelleké! Szintén a fejlettebb A/3-as készülékekre jellemző, hogy már nagy kapacitású Innobella patronnal vannak felszerelve, amellyel a nyomtatás oldalankénti költségeit könnyedén minimalizálhatjuk. Így az A/3-as készülékek kétszer annyit (akár 900 mono oldalt, vagy 750 színes oldalt) képesek nyomtatni egyetlen patronnal, mint a korábbi A/4-es készülékek a hagyományos patronokkal. Mindezek mellett a Brother tintasugaras, multifunkciós nyomtatóinak új generációja kevés áramot fogyaszt és alacsony zajkibocsátású, így megfelel az ENERGY STAR® és a szigorú német Blue Angel környezetvédelmi előírásoknak, vagyis környezetbarát technológiát vásárol és környezettudatosan viselkedik az, aki a Brother új, A/3-as multifunkciós készülékeit választja.

A WEB-oldalon megjelentetett információk tájékoztató jellegûek, a változásának jogát fenntartjuk.
© 2008-2022 Digitáltechnika Kft. Minden jog fenntartva.
 

Kosár tartalma: Üres
x