Vásárlási feltételek: ÁSZF

euroforint


Belépés | Akcióink
Főoldal »
   

Mire jó a P-touch? - egy szélvédő javítónál…


Gravíroztasson biztonsági számsorokat autójába!


Tudja már, hogy mire jó a P-touch? Látta már honlapunkon a P-touch szalagok felhasználási tippjeit? Azonban ezekkel még mindig nem értünk a sor végére! A legújabb felhasználási terület legfőképp az autószerelők, az autóüveg javítók érdeklődését fogja felkelteni. Ugyanis ez egy olyan új technológia, amellyel gyorsan és költséghatékonyan lehet az autóüvegbe különböző mintákat és biztonsági számsorokat gravírozni.

Manapság egyre fontosabb mindenki számára a biztonság! Ebbe beletartozik autónk védelme is. Egyre több autólopásról hallani és, hogy milyen nehéz az autókat megtalálni! Ennek elkerülése érdekében egy apró praktika, ha a szélvédőbe belegravíroztatjuk autónk rend- vagy éppen alvázszámát! Azonban míg 2001-ben kb. 600 autószerelő közül 500 gravírozott szélvédőbe kvarchomokkal, addig ma a szintén 600 autószerelőből mindössze kb. 50 foglalkozik ezzel. Az ok pedig, hogy nincs, illetve nem volt megfelelő technikai háttér, hiszen a kvarchomokos gravírozás nagyon elavult.

A P-touch speciális szalagjával azonban ez megoldódott, hiszen egy tükörbenyomtatott sablonszalagról a kocsi szélvédőjébe könnyen lehet belegravírozni különféle információkat. A szalagok nyomtatásához egy akkumulátoros, mobil betűkivágó gép szükséges, amiben egy stencilkazetta található. Ehhez a technikához a Brother 18 mm vagy 24 mm-es sablon szalagjaira van szükség. A szerkezet újdonsága, hogy tíz előre feltöltött logót is be lehet vinni a gép memóriájába, például a tíz legelterjedtebb autómárka logóját.

Az első magyarországi felhasználó, a Best-Online Kft. ügyvezetője, Briák Pál elmondása szerint a gravírozó technológia profi. A Brother szalaggal való gravírozás előnye, hogy azonnali, számítógép nélküli legyártást tesz lehetővé. Emellett megemlítette a gyorsaságot is, hiszen a gravírozás egész művelete mindössze 20, maximum 30 percet vesz igénybe a találkozástól a búcsúzásig.

A gravírozást úgy kell elképzelni, hogy a szakembernek elmondhatjuk igényeinket. Ezután a stencilszalagra kinyomtatásra kerül a kívánt gravírozási felirat tükörképe, amely lehet a rendszám, alvázszám és esetlegesen a márka logója. Ezt egy applikátor folyadékkal az üvegre kell ragasztani, majd ki kell préselni az üveg és szalag közt maradt levegőt. Ezek után már csak a jelölő géllel kell átkenni a szalagot és 3 perc elteltével elkészül a jelölés. Természetesen ezután le kell takarítani az adott felületet és már kész is a munka. Az így kapott eredmény tökéletes, a betűk nem lesznek csíkosak, mint például a régebbi mátrix nyomtatós rendszernél.

Az eljárás megtekinthető videofilmen:
www.youtube.com/watch?v=EWrouvRSIs4 (HD minőségben)


A Digitáltechnika üveggravírozáshoz a Best-Online Kft.-t ajánlja, mint partnerét. A cég 17 éve tevékenykedik a szélvédő javítás területén Magyarországon. A kezdetben egyén vállalkozásból indult cég ma már a szélvédő javítás mellett a GLASS MECHANIX szerszámok forgalmazásával is foglalkozik. Briák Pál és csapata több éves szakmai tapasztalattal vállalja szélvédők javítását, illetve cseréjét, szövetjavítást, szélvédők polírozását és gravírozását különböző technikákkal. A Best-Online Kft. felkészült műszaki kollégái, valamint országos viszonteladói hálózata révén az ország több nagyvárosában is jelen van, célja, hogy mindenhol a lehető leggyorsabb és legszakszerűbb kiszolgálással álljon partnerei rendelkezésére. A cég szolgáltatásairól az alábbi elérhetőségeken kaphat további információt. Telefon: 06 (30) 355 1000;
E-mail: info@szelvedojavitas.hu; www.szelvedojavitas.hu, www.szelvedocsere.hu.


A WEB-oldalon megjelentetett információk tájékoztató jellegûek, a változásának jogát fenntartjuk.
© 2008-2024 Digitáltechnika Kft. Minden jog fenntartva.
 

Kosár tartalma: Üres
x